Італійського мафіозі знайшли через його кулінарні відео на Youtube
Getty Images

Італійський мафіозі Марк Ферен Б'яр, який сім років переховувся від органів правопорядку, опинився-таки за ґратами. Злочинця згубило бажання похизуватися кулінарними здібностями.

Чоловік завантажував ролики на Youtube. Він ретельно приховував обличчя, але в кадрі були його руки з татуюваннями. Саме за ними його й розпізнали, пише ВВС.

Виявилось, що представник мафії переховувався від закону в Домініканський Республіці. Там його затримали і екстрадували до Італії.

Переховувався Б'яр з 2014 року, коли поліція розшукувала його за звинуваченням у торговлі. Правоохоронці підозрюють, що Б'яр був членом клану Каччола, який входить до ндрангети,  мафії, що спеціалізується на наркоторгівлі.

Ндрангета вважається одним з найвпливовіших злочинних угруповань у світі, оскільки контролює більшу частину поставок кокаїну, що надходить до Європи.

В Італії очікують на масштабний судовий процес над членами ндрангети. Звинувачення висунули 355 ймовірним мафіозі і корумпованим чиновникам. А до свідчень планують залучити понад 900 людей.

В Іспанії затримали двох українців у справі про відмивання коштів російської мафії