Італія збільшила імпорт російської нафти попри ембарго — ЗМІ

Італія вирішила збільшити імпорт нафти з рф незважаючи на те, що ЄС вирішив скоротити імпорт енергоресурсу на 90% до 2023 року.

Про це повідомляє Associated Press.

Зазначають, що на Сицилії розташований один з найбільший в Італії нафтопереробних заводів. Він належить російському «Лукойлу». Раніше на тлі санкцій проти рф ISAB перейшла від перероблення 15% російської нафти до 100%.

«Це пов'язано з тим, що банки відмовляються брати на себе ризик надання кредитів контрольованій росією ISAB, що дозволить їй купувати нафту з неросійських джерел, навіть якщо їм це не заборонено», — зазначив Маттео Вілла, аналітик з енергетики.

За даними компанії Kpler, в травні країна отримувала близько 400 тис. барелів нафти з рф на день. Це вчетверо більше, ніж рівень до війни росії з Україною. З цієї кількості ISAB отримувала на добу 220 тис. барелів з рф.

«Італія є єдиною країною в Європі, яка збільшує імпорт нафти», — резюмував Вілла та зазначив, що країна перетворилась на найбільшого імпортера енергоресурсу з росії.

Раніше ЗМІ писали, що ЄС може ввести мита на російську нафту в разі провалу ембарго. Таким чином хочуть зробити енергоресурс менш конкурентоспроможним на європейському ринку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Канада запровадила санкції проти Аліни Кабаєвої