Ізраїль вразив військові об’єкти ХАМАС у секторі Газа
IANS

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що її повітряні сили вразили два місця виробництва ракетних боєприпасів, які належали ХАМАС, у секторі Газа у відповідь на ракетну атаку, здійснену з палестинського анклаву.

Ізраїльські ВПС вразили два майданчики з виробництва ракетних боєприпасів, військовий склад та «підземну інфраструктуру», цитує військовиків The Guardian.

За повідомленням армії, в суботу ввечері по Ізраїлю було здійснено пуск ракети із сектору Газа, незабаром після того, як у місті Ашкелон на півдні Ізраїлю пролунали попереджувальні сирени.

У заяві армії не вказані деталі, але екстрені служби заявили, що поранених немає, а ізраїльські ЗМІ заявили, що снаряд впав на відкритий грунт.

Останнє повідомлення про відкриття вогню з палестинського анклаву, керованого ХАМАС, сталося після того, як вранці 15 листопада з прибережної смуги по Ізраїлю невідомі випустили дві ракети.

Внаслідок нападу жертв та пошкоджень не було. Ізраїль завдав удару у відповідь, використавши винищувачі, вертольоти й танки, вразивши цілі, які, за словами армії, було об'єктами «ХАМАС».

Відповідальності за ракетний обстріл 15 листопада ніхто не взяв, але Ізраїль вважає ісламістську групу «ХАМАС» відповідальною за всі напади, що відбувалися з її території.Як повідомляє Reuters із посиланням на владу Ізраїлю, ракета з Гази, випущена в ніч на суботу, пошкодила завод у місті Ашкелон на півдні країни.

Свідки агентства Reuters заявили, що удари перед світанком вразили цілі в місті Газа та містах Рафа і Хан Юніс на півдні Гази, де в деяких місцях видно полум'я та шлейфи диму.

Жодна з військових груп Гази не взяла негайно на себе відповідальність за пуск ракети.

У секторі Газа речник «ХАМАС» Фавзі Бархум звинуватив Ізраїль у новій ескалації.

«Ізраїльська окупаційна влада несе головну відповідальність за все, що відбувається в секторі Газа, оскільки вона продовжує блокувати його та здійснювати напади. Опір діє лише для самозахисту», — сказав Бархум Reuters.

У серпні «ХАМАС» оголосив, що досяг посередницької угоди з Ізраїлем за посередництвом Катара, щоб припинити перестрілку, яка тривала тиждень.

«ХАМАС», який Ізраїль вважає терористичною групою, захопив контроль над сектором Газа, перехопивши владу у суперницького палестинського руху «Фатх» у 2007 році. З тих пір «ХАМАС» провів три нищівні війни з Ізраїлем на прибережній території, де проживає близько двох мільйонів палестинців. Востаннє Ізраїль та «ХАМАС» вели війну у 2014 році, і з тих пір кілька разів були перестрілки, хоча в останні місяці на кордоні було майже тихо.

З того часу Ізраїль підтримує блокаду в секторі Газа, щоб ізолювати «ХАМАС».

Палестинці оголосили про відновлення співпраці з Ізраїлем, перерваної у травні