Кабмін дозволив використати 100 млн грн з «ковідного» фонду на патріотичні серіали
УНІАН

До кінця 2020 року з Фонду боротьби з COVID-19 Мінкульт використає 100 млн грн для виробництва патріотичних серіалів. Виділені кошти підуть на підтримку сфери культури під час пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Мінкульту.

«100 млн грн на проведення конкурсу заплановано ще з літа в рамках 1 млрд грн інституційної підтримки сфери культури. Тобто мова не йде про нові чи додаткові кошти», — заявив очільник відомства Олександр Ткаченко.

1 млрд грн у фонді передбачений саме на культуру. Мінкульльт розподілить гроші між Українським культурним фондом, Українським інститутом книги та Держкіно.

Частину коштів використають на ремонт закладів культури. Водночас 100 млн грн підуть на виробництво патріотичних серіалів.

 

Хороші новини для кіноіндустрії! Сьогодні Кабінет Міністрів прийняв ініційовану МКІП постанову, яка дозволить...

Posted by Міністерство культури та інформаційної політики України on Wednesday, October 28, 2020

Міністр культури вважає, що це спростить телевізійникам роботу над проектами за рахунок державного фінансування. Так Мінкульт підтримає кіноіндустрію під час пандемії COVID-19.

«Згідно з постановою Кабміну від 8 липня 2020 року №592, кошти мають бути використані до кінця поточного року. Тому постала необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво усього телевізійного серіалу, а й для підтримки реалізації окремих періодів (етапів)», — підкреслюють у міністерстві.

Chas News повідомляв, що з Фонду боротьби з COVID-19 вже витратили більше половини всіх коштів.