З Фонду боротьби з COVID-19 вже витратили більше половини всіх коштів
Пресслужба «Укравтодору»

До 23 жовтня з Фонду боротьби з коронавірусом витратили 34,1 млрд грн. Це становить 52% від загальної суми. Усього в організації передбачено 66 млрд.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

На сферу охорони здоровя витратили 35% з виділених 16,3 млрд грн. На закупівлю апаратів ШВЛ пішли 21% коштів. Таку ж частину влада використала на засоби індивідуального захисту лікарів та забезпечення лабораторій МОЗ.

На доплати медикам витратили 45% передбачених коштів. Водночас на забезпечення правопорядку у бюджеті Фонду залишилося лише 9% з передбачених 2,7 млрд грн.

47% пішло на «Велике будівництво»  проєкт президента України Володимира Зеленського. Програма передбачає розбудову якісної інфраструктури в Україні.

У сфери соціального захисту залишилось 11% з 10,4 млрд грн, пише пресслужба відомства.

31% передбачених фінансів або 165 млн грн влада витратила на відновлення видатків. Раніше Мінфін скоротив їх під час створення Фонду.

«Комунікаційний промах» Мінфіну

В інтервю «Бабель» голова «Укравтодору» Олександр Кубраков зазначив, що Фонд отримав таку назву випадково.

«Коли проводили секвестрбюджету, створили спецфонд, який вдало назвали COVID-фондом. Насправді «Нафтогаз» перерахував 27—28 мільярдів до бюджету України, їх помістили в фонд, звідки нам сумарно видали 35 мільярдів. Я думаю, це наш комунікаційний промах, що спецфонд сформувався як COVID-фонд», — заявив держслужбовець.

Chas News повідомляв, що Кабмін передав «Укравтодору» на дороги 62 млн грн із програми МОЗ по онкозахворюваннях. 

Раніше ми писали, що Кабмін підписав з ЄБРР меморандум щодо запобігання корупції. 

«Укравтодор» хоче «заспокоювати» водіїв на дорогах за єдиним стандартом