Кабмін призначив тимчасових очільників Мінагрополітики та Мінінфраструктури

У вівторок, 14 травня Кабінем міністрів України тимчасово поклав виконання обовʼязків очільників Мінагрополітики та Мінінфраструктури на їхніх перших заступників.

Про це повідомив Тарас Мельничук, представник уряду в парламенті.

Обовʼязки міністра аграрної політики та продовольства України тимчасово поклали на Тараса Висоцького. До цього він працював першим заступником очільника Мінагрополітики.

Обовʼязки міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України тимчасово виконуватиме Василь Шкураков. Він був першим заступником голови Мініфраструктури.

Нагадаємо, 9 травня Верховна Рада звільнила Миколу Сольського з посади міністра аграрної політики та продовольства України. Того ж дня парламент відправив у відставку віцепремʼєр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова.

Наприкінці квітня 2024 року Сольський отримав підозру в незаконному заволодінні державною землею на 291 млн і в спробі заволодіти землею ще на 190 млн. Йому загрожує до 12 років увʼязнення. 26 квітня Сольському обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак того ж дня за нього внесли заставу, тож Сольський продовжував виконувати свої обовʼязки.

13 травня повідомлялось, що Польща через підозру ексміністру Сольському скасувала переговори з Україною щодо протестів фермерів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити

Українські війська на півночі Харківщини очолив генерал Михайло Драпатий