Кабмін вніс зміни до порядку відправлення повісток поштою

Кабмін ухвалив постанову №747 про заочні повістки, які запроваджуються законом про посилення мобілізації.

Відтепер повістки та інші документи про виклик до ТЦК можуть надсилатися рекомендованим листом.

Норму про «повідомлення про вручення» включено і до інших нормативних документів, зокрема, Порядок організації та ведення військового обліку призовників та Порядок проведення призову громадян на військову службу.

Повістки поштою: що відомо

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Перед цим Кабінет міністрів ухвалив низку рішень.

Зокрема уряд визначив належні підтвердження оповіщення про виклик до ТЦК у разі надсилання повістки поштою.

Уряд визначив, повістка про виклик до ТЦК з на адресу місця проживання може бути надіслана після завершення 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних.

Належним підтвердженням оповіщення у разі надсилання повістки поштою є:

  • день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання особи, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Законопроєкт про 150 днів на оновлення даних: Міноборони не підтримало збільшення термінів