Канада дозволила два роки ремонтувати турбіни для «Північного потоку» — ЗМІ

Канада дозволила протягом двох років ремонтувати на своїй території турбіни для газопроводу «Північний потік — 1», контрольний пакет акцій якого належить російському «Газпрому».

Про це пише канадське видання The Globe and Mail з посиланням на два джерела в уряді.

За даними ЗМІ, Міністерство внутрішніх справ Канади надало німецькому промисловому гіганту Siemens Energy звільнення від санкцій щодо Росії на два роки. Це дозволяє компанії відправляти турбіни для газопроводу на свій завод в Монреалі для регулярного ремонту та технічного обслуговування.

Один із чиновників підкреслив, що домовленість із Siemens дозволяє уряду Канади відкликати дозвіл на зняття санкцій у будь-який час.

За словами джерел, турбіна, яка застрягла в Монреалі через санкції проти «Газпрому», відправляється назад до Європи, а решту п'ять буде направлено до Канади протягом наступних двох років для регулярного технічного обслуговування.

Siemens відправить турбінне обладнання до Німеччини, уряд якої потім передасть його Росії.

Завдяки такому непрямому маршруту уряд Канади зможе формально заявити, що не порушує запроваджені власноруч антиросійські санкції.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія на 10 днів повністю зупинила газопровід «Північний потік» через «планові роботи»