«Карантин вихідного дня» в Києві. Правоохоронці закрили близько десяти об'єктів
Delo.ua

Протягом вихідних через недотримання «карантину вихідного дня» столична Держпродпотребслужба виявила близько 300 порушень. Правоохоронці склали близько 100 протоколів і десяток об'єктів закрили. Про це УНН повідомив начальник ГУ Держпродпотребслужби в Києві Олег Рубан.

«За суботу-неділю перевірено більше три тисяч об'єктів. Виявлено близько 300 порушень», — сказав Рубан.

На його думку, Київ поставився до карантинних заходів відповідально, і більшість закладів дотримувалися профілактичного протиепідемічного режиму.

Що стосується порушників, то складено близько 100 протоколів Держпродспоживслужбою з Нацполіціей і муніципальною охороною, закрито близько десятка об'єктів. Є «топові» об'єкти — це «П'ятий елемент», який ігнорував (карантин) в суботу й працював. Є ресторан «Гавана», ресторан «Рів'єра», які теж ігнорували й працював. Заборонено роботу великої виставки тварин.

В Держпродспоживслужбі повідомили, що на вихідних, зокрема, була припинена робота магазину «Епіцентр» на Позняках, ТРК Gulliver і магазину «Фокстрот» на вулиці Антоновича.

Суперечка довкола «Епіцентру»

Мережа торгових центрів «Епіцентр» перейшла на роботу онлайн, але не пропрацювала систему відповідно до протиепідемічних норм, заявили чиновники. Інформацію про порушення прибрали з сайту Держпродспоживслужби через необхідність уточнити адресу центру обробки, де відбувалося порушення. Про це УНН також повідомив Рубан.

Щодо «Епіцентру» було виявлено на Степана Бандери (порушення - Прим. ред.), буде судовий позов. Вони пішли працювати на систему онлайн, але недостатньо правильно пропрацювали цю систему — запускали людей в зали, вибирали товари і продавали. Тому ми ще будемо комунікувати з «Епіцентрами» щоб вони на суботу-неділю організували правильно роботу по системі онлайн.

У свою чергу в компанії запевняють, що торговий гіпермаркет «Епіцентр», розташований в столиці на Позняках, не порушував карантин вихідного дня.

В. о. голови ВРУ назвала карантин вихідного дня «великою дурнею»

В.о. голови Верховної Ради Олена Кондратюк вважає, що карантин вихідного дня не вирішує епідеміологічну ситуацію. Про це вона заявила у понеділок, 16 листопада, передає УНН.

Я думаю, що це велика дурня. Тому що це питання не вирішує абсолютно ні з точки зору вирішення епідеміологічної ситуації, ні з точки зору медичної ситуації. Уряд, по-перше, мав би порадитися з парламентом країни, по-друге, з науковцями, громадськістю, медиками.

До парламенту запросять прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та весь уряд, щоб вони прозвітували про план виходу з карантину. Парламент також розгляне можливість відміни «карантину вихідного дня».

Як ми писали раніше, деякі міста України відкинули рішення Кабміну. Їх мерів засуджує Зеленський. 

«Братство лисих». У Тернополі бізнесмен оголосив свій ресторан храмом, щоб не закривати його на вихідні