«Каскадна вакцинація». В Україні з 24 по 28 лютого прищепили від COVID-19 вже 3 тис. людей
King's College London

В Україні з 24 по 28 лютого проти COVID-19 провакцинували понад 3 тис. людей. У Міністерстві охорони здоров'я обіцяють пришвидшити вакцинацію.

Про це сказав 1 березня заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер.

За останній час в Україні вже провакциновано понад 3 тисячі людей. Згідно з планами МОЗ, вакцинація відбувається каскадним способом, тож у найближчій перспективі слід очікувати, що кількість провакцинованих суттєво почне збільшуватися

Чиновник вкотре запевнив, що щеплення українцям роблять лише безпечними вакцинами, які рекомендувала ВООЗ.

Вакцинація є добровільною та безоплатною для представників із груп ризику, з яких почалася кампанія імунізації населення.

Передісторія

Як повідомляв Сhas News, перша партія вакцини від COVID-19 надійшла в Україну напередодні, 24 лютого. В цей день почалося вакцинування у регіонах країни.

25 лютого перші щеплення зробили у Києві. Усього столиця отримала 42 600 доз вакцини Covishield виробника Oxford-AstraZeneca. Цього вистачить, щоб вакцинувати 21 300 осіб.

За перші два дні вакцинаційної кампанії щеплення проти коронавірусної хвороби COVID-19 зробили 1 338 особам у різних регіонах України.

Вакцинація відбуватиметься в чотири етапи.

Чужими коліться і свої робити не баріться. Чи є перспективи у вітчизняного виробництва вакцин?