Перший пішов! В Україні стартувала вакцинація від COVID-19
Олександр Скічко

В Україні стартувала вакцинація від COVID-19. Першим щеплення отримав лікар із Черкас — препаратом Oxford/AstraZeneca. Про це повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко у Facebook.

«Знайомтеся, це — Горенко Євген Васильович. Він першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Це лікар-реаманітолог із міста Черкаси, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні», — повідомив Скічко.

Зі слів Скічка, як і в цілому по Україні, у Черкаській області працюватиме каскадна модель вакцинації. Це означає роботу мобільних бригад у послідовному порядку.

«Ми строго стежимо за температурним режимом для зберігання вакцини – від +2° до +8° С», — додав голова ОДА.

Чиновник підкреслив, що вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною. Він описав п’ять її етапів:

  • на першому етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу хворим на COVID-19;
  • на другому — люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників);
  • на третьому люди з високим ризиком інфікування, освітяни й працівники ДСНС, СБУ, поліції;
  • на четвертому етапі — люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями;
  • п’ятий етап — усі інші категорії населення.

Також Скічко розповів історію про те, що потрібно вакцинуватися.

Мене вразила розповідь реаніматолога, який рятував життя пацієнтам, хворим на ковід. На моє запитання, чи готовий він вакцинуватися, відповідь була однозначною: «так». Коли я запитав: «чому?», він сказав: «я щодня рятую людей у реанімації і бачу, до яких наслідків може призвести коронавірус

У Черкасах провакциновано від COVID-19 уже 10 людей — Степанов

В Україні вакцину від COVID-19 у Черкасах отримало уже 10 людей. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час засідання уряду, передає УНН.

Він нагадав, що вакцинація сьогодні розпочинається у семи регіонах держави, згідно затвердженого плану.

Київ сьогодні повинен отримати понад 40 тис. доз вакцини AstraZeneca проти COVID-19. Про це повідомила директорка Департаменту охорону здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

В Україну 23 лютого прибула перша партія вакцин від коронавірусу. Вантажний літак рейсом TK6289 Стамбул — Київ авіакомпанії Turkish Cargo сів в аеропорту в Україні об 11:07. Вакцина летіла з Індії з зупинкою у Стамбулі.

21 лютого 2021 року Степанов проконтролював відвантаження першої партії в 500 тис. вакцин AstraZeneca (CoviShield) з заводу-виробника в індійському місті Пуне.

Пандемія коронавірусу закінчиться на початку 2022 року, припускає чиновник ВООЗ