Ляшко розповів, в яких областях спершу почнуть вакцинувати українців
Getty Images

Вранці 24 лютого вакцини від COVID-19 виробництва AstraZeneca (CoviShield) розвезуть в перші сім регіонів. Робити ж щеплення українцям почнуть завтра ввечері або з 25 лютого.

Про це повідомив головний санлікар країни Віктор Ляшко під час брифінгу.

За його словами, 500 тис. доз вакцини вже доставлені до складу компанії «Укрпромпостач». Чиновник запевнив, що там триває вхідний контроль.

«Завтра з самого ранку 11 автомобілів вирушать у подорож, будуть доставляти вакцину до обласних складів. Разом із вакциною будуть доставлені шприци для ін’єкції і бокси для безпечної утилізації шприців а також видаткові матеріали: інформована згода про проведення щеплення і агітаційні матеріали», — наголосив він.

Ляшко каже, що першими вакцину отримують отримають Київ, Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир і Вінниця. Препарат почали постачати одразу в усі регіони, проте з логістичних причин одні регіони отримають її раніше, інші — увечері завтра чи 25 лютого, додав високопосадовець.

Першими вакцинуватимуть медпрацівників, які надають допомогу хворим на COVID-19, повідомив держслужбовець.

«Вакцинація буде відбуватися на першому етапі на одній платформі, тобто тільки мобільними бригадами, з другого етапу починаються дві платформи: мобільні бригади і пункти щеплення», — говорить санлікар.

Вакцинацію оплачує Національна служба здоров’я України.

Chas News повідомляв, що в Україні зареєстрували вакцини Pfizer та AstraZeneca

Перша партія вакцини від COVID-19 прибула в Україну (відео)