Київ планує закупити 1 млн доз вакцин від COVID-19 — Кличко
Getty Images

Київ планує закупити 1 млн доз вакцин від COVID-19 для містян столиці. Місцева влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками стосовно цього питання.

Про це мер Києва Віталій Кличко розповів у Telegram.

«Столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу. Я використовую всі свої іноземні контакти та зв'язки для того, щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян», наголосив держслужбовець.

Співпраця з ВООЗ. Pfizer постачатиме вакцину у бідні країни — ЗМІ

За його словами, столиця закупить вакцину за кошти міського бюджету.

«Поки в Україну жодна з вакцин не надійшла, а Київ — багатомільйонне місто, і вірус тут розповсюджується найбільшими темпами. Ми повинні упередити поширення хвороби. Захистити найуразливіші категорії населення», — підкреслив чиновник.  

Кличко каже, що міська влада попередньо домовилась з деякими виробникам.

«У столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації. Є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідні навчання», — додав мер.  

Місто закуповуватиме вакцину напряму, у виробників, каже очільник столиці. Визначеним категоріям людей робитимуть щеплення безкоштовно.

Кличко подав на розгляд депутатів Київради проєкт рішення про внесення змін до програми «Здоров’я киян» на 2021 рік. У разі ухвалення він дозволить за рахунок міського бюджету закупити вакцину та вакцинувати зазначені категорії людей.

«Як тільки ми підпишемо контракт, я одразу поінформую про це киян, громадськість», — резюмував міський голова.

Також сьогодні Віталій Кличко звітував про рекордну кількість одужавших від COVID-19 за добу — 2854 людини.

Chas News повідомляв, чому люди вмирають після щеплень від COVID-19. 

Вакцина, яку законтрактувала Україна, менш ефективна за аналоги?