Кіпр полегшить в'їзд для вакцинованих туристів
Pixabay

З 10 травня Кіпр не вимагатиме від туристів, що вакцинувалися проти коронавірусу, самоізолюватися після приїзду чи робити тест на COVID-19.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я країни.

Послаблення стосуватиметься всіх вакцинованих туристів, які мають підтвердження щеплення у ЄС, країнах єврозони (Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія), а також Швейцарії, Ізраїлю, Великобританії, Росії, ОАЕ, України, Йорданії, Лівану, Єгипту, Білорусі, Сербії, Катару, Бахрейну, США, Вірменії, Грузії, Канади та Кувейту.

«Ці пасажири повинні мати сертифікат про щеплення, дозволені Європейським регулятором медпрепаратів EMA (Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Janssen) або Sputnik V, і закінчити всі необхідні дози», — йдеться у повідомленні.

Колізей оновлюють. У 2023 році туристи зможуть пройтися ареною і оглянути підземні камери

Якщо отримання препарату є дводозовим, то пасажири повинні отримати обидві дози й можуть подорожувати через тиждень після другого щеплення. Тим, хто отримав однодозову вакцину Janssen, дозволяється в'їжджати за два тижні після щеплення.

Усі пасажири повинні заповнити CyprusFlightPass за 24 години до свого вильоту. У відомстві наголосили, що в аеропортах все ще проводять випадкові ПЛР-тести незалежно від того, чи вакциновані пасажири.

Спрощення правил в'їзду щепленим туристам відбувається на тлі послаблення карантинних обмежень на Кіпрі. З 10 травня в країні відкриваються магазини та ресторани.

Chas News повідомляв, що влада Польщі дозволила з 15 травня не носити маски на вулиці. 

Єврокомісія рекомендувала ЄС дозволити в'їзд вакцинованим туристам