Китай може стати найбільшим ринком предметів розкоші до 2025 року, прогнозує компанія Bain & Company
Middlebury

Консалтингова компанія Bain & Company у своєму прогнозі очікує, що Китай стане найбільшим ринком люксових товарів до 2025 року.

При цьому на китайських покупців товарів класу «люкс» припаде майже половина світових витрат на предмети розкоші, цитує «Інтерфакс» доповідь Bain & Company.

Компанія зазначає, що материковий Китай є єдиним регіоном у світі, який завершить поточний рік на позитивній ноті: продажі товарів класу «люкс» зросли на 45% і склали  44 млрд.

«Внутрішнє споживання збільшилося у всіх каналах, категоріях, цінових діапазонах і серед усіх поколінь», — повідомляється в доповіді.

Незважаючи на активне відновлення ринку в Китаї, Bain очікує, що продажі предметів розкоші по всьому світу впадуть на 23% і складуть 217 млрд в 2020 році, а операційний прибуток компаній знизиться на 60%. Це стане найбільшим спадом з 2009 року.

«Основний удар від спаду світової туристичної галузі прийняла на себе Європа: продажі предметів розкоші в цьому регіоні знизилися на 36% без урахування коливання валютних курсів і склали 57 млрд. На Північну і Південну Америку криза вплинула менше — продажі впали на 27% і склали 62 млрд», — йдеться у дослідженні.

За очікуваннями консалтингової компанії, відновлення ринку буде набирати темпи протягом наступних трьох років, при цьому ринок повернеться до рівнів 2019 року до кінця 2022-го або початку 2023 року залежно від макроекономічних умов, розвитку пандемії і темпів відновлення світового туризму.

Як ми писали раніше, в жовтні у Перу спершу відкрили Мачу-Пікчу на один день для одного туриста.

Ціна вакцини від COVID-19 компанії Moderna складе $25-37