Сила наполегливості. У Перу відкрили Мачу-Пікчу на один день для одного туриста (фото)
Pixabay

26-річний японський інструктор з боксу Джессі Катаяма став першим туристом, який за останні півроку відвідав доколумбове місто інків Мачу-Пікчу. Мандрівник прилетів у Перу ще весною. Проте після приїзду він дізнався, що уряд країни закрив доступ до «міста в небесах» через пандемію Covid-19.

Про це повідомляє CNN.

Катаяма не зміг повернутися додому через закриті кордон. Тому він зняв кімнату в Агуас-Кальєнтес, резиденції району Мачупічу. Турист прожив у ній сім місяців. Протягом семи місяців мандрівник подорожував країною та знайомився з місцевими жителями. Під час свого життя у Перу Катаяма навіть провів кілька тренувань з боксу для дітей.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

マチュピチュキタァァァァァァァァァァァァァァァァァァ‼️‼️‼️ この前の新聞見てくれて 「頑張って」「応援してる」 「なんでも頼って」 「マチュピチュの俺の家タダで使ってええよ」 「マチュピチュ開いたらタダでガイドしたる」 「マチュピチュ村の村長に行ける様に言っとくわ」 ペルーの人達、ペルーに住んでる日本の人達から沢山メッセージもらいました😂 もう行けへんやろなと思ってたけど、皆さんが村長、政府に頼んでくれて 超特別に行かせてもらった👏🏽笑 ペルーの人達みんな優しすぎるぅ〜くぅ〜 本当にありがとうございます!! 村長と一緒にマチュピチュいった人今までおらんやろ笑 閉鎖後、1番最初にマチュピチュ行った地球人は俺だぁぁぁぁぁ🔥🔥🔥 #世界一周 #バックパッカー #27ヵ国目 #ペルー #マチュピチュ #貸し切り #村長のガイド付き #村長ごっつ男前 #トムクルーズ似なんよ #ミッションインポッシブルなんよ #peru #machupicchu #lastsamurai

A post shared by Jesse Katayama (@jessekatayama) on

Потім у туриста закінчились гроші. Він вже й не сподівався побачити символом Імперії інків на власні очі, але все ж вирішив випробувати удачу. Катаяма розповів про своє бажання відвідати Мачу-Пікчу турфірмі. Туроператори компанії зв'язалися з міністерством культури. У свою чергу відомство дозволило японцю потрапити в стародавнє місто.

Формально турист відвідав святиню не сам. Разом з ним на прогулянку пішли два фотографи і директор комплексу. Але водночас він став першим туристом, який відвідав Мачу-Пікчу з середини березня 2020 року.

16 жовтня Катаяма розповів планує повернутися додому. В інтерв’ю CNN він розповів, що дуже подружився з місцевими жителями. А деякі діти на прощання навіть зробили йому іграшки з туалетного паперу.

Раніше ми писали, що країни азіатсько-тихоокеанського регіону пом’якшують заборони на подорожі.

Парадокси Time. Що спільного у рейтингу «100 впливових» з книгою подорожей Марко Поло