Китай запровадив санкції у відповідь проти США і Канади
Pixabay

Уряд Китаю запровадив санкції проти США і Канади у відповідь на включення до санкційного переліку двох китайських високопосадовців, причетних до переслідування етнічних уйгурів.

Про це повідомила пресслужба на Міністерства закордонних справ КНР.

У відомстві нагадали, що США і Канада запровадили «однобічні санкції стосовно відповідних фізичних та юридичних осіб у Сіньцзяні 22 березня на підставі чуток і дезінформації».

У відповідь Китай наклав санкції стосовно голови Комісії США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF) Гейл Манчин, заступника голови USCIRF Тоні Перкінса, члена парламенту Канади Майкла Чонга, а також підкомітету з міжнародних прав людини і постійного комітету із закордонних справ і міжнародного розвитку Палати громад Канади.

«Відповідним особам заборонено в'їзд на материкову частину Китаю, до Гонконгу і Макао, а громадянам і установам Китаю забороняється вести справи з відповідними особами і здійснювати обміни з відповідними організаціями», — йдеться у повідомленні.

Попередні санкції Китаю стосовно осіб із США «серйозно підірвали суверенітет і інтереси Китаю з питань, пов'язаних з Сіньцзяном». Ці обмеження залишаються чинними.

22 березня США і Канада запровадили санкції проти двох чиновників, керівників Сінцзянського автономного округу Китаю, причетних до переслідування і тортур етнічних уйгурів.

Chas News повідомляв, що американські військові пограються у війну проти Росії та Китаю.

Китай та Іран уклали угоду на чверть століття