Китай заявляє, що досягне стійкого та здорового зростання в 2021-2025 роках

Китай досягне стійкого і здорового економічного розвитку в 2021-2025 роках. Країна прагнутиме вищої якості зростання, повідомляє Reuters із посиланням на інформаційне агентство «Сіньхуа» та Центральний комітет правлячої комуністичної партії.

Китай прагне підвищити свій валовий внутрішній продукт (ВВП) на душу населення до рівня помірно розвинених країн до 2035 року — так запланувала правляча Комуністична партія після ключової зустрічі. ВВП повинен досягти 100 трлн юанів ($15 трлн) у 2020 році, згідно планів партії.

Країна поглибить реформи у всіх аспектах і дозволить ринковим силам відігравати вирішальну роль у розподілі ресурсів, повідомляє «Сіньхуа».

Президент Сі Цзіньпін та члени Центрального комітету, найбільшого з органів влади правлячої партії, з понеділка зібралися за закритими дверима, щоб викласти 14-й п’ятирічний план економічного та соціального розвитку.

Зовнішнє середовище Китаю «ускладнюється», заявило агентство, констатуючи «значне зростання нестабільності та невизначеності».

Однак у розвитку країни зараз період важливих стратегічних можливостей, незважаючи на нові виклики, зазначає агентство.

Китай буде просувати модель «подвійного обігу», самодостатність у технологіях стане стратегічним центром розвитку. Також планується розвиток та урбанізація регіонів й розширення внутрішнього попиту.

Стратегія «подвійного обігу», вперше запропонована Сі в травні, передбачає, що наступна фаза розвитку Китаю буде залежати передовсім від «внутрішнього обігу» або внутрішнього циклу виробництва, розподілу та споживання за підтримки внутрішніх технологічних інновацій.

Раніше ми писали, про що говорив Зеленський в інтерв’ю «Сіньхуа»  — зокрема, про безвіз для китайців та товарообіг на $13 млрд.

 

Скажи мені, хто твій друг. Чому дружба з Китаєм не зробить Україну Піднебесною