Китай розпочав вакцинацію від COVID-19, хоча її безпека не доведена

Член Національної комісії охорони здоров'я Китаю Чжен Чжунвей заявив, що Китай отримав «розуміння та підтримку» Всесвітньої організації охорони здоров'я перед тим, як запроваджувати вакцинацію.

Видання New York Post наводить слова Чжена Чжунвея про те, що деякі особи, зокрема ті, які належать до професій «високого ризику» (для прикладу, медичний персонал), отримали доступ до вакцини з 22 липня.

На думку Чжена, під час клінічних випробувань лікарі не виявили серйозних побічних ефектів через застосування вакцини.

При цьому NY Post зауважує, цитуючи незалежних експертів, що небезпечно вакцинувати людей до того, як дієвість препарату буде доведена.

26 вересня ВООЗ заявила, що Китай видав «внутрішній дозвіл на екстрене використання», який видається на розсуд країн та не підпадає під затвердження ВООЗ.

Асистентка гендиректора ВООЗ Маріанджела Сімао повідомила, що країни мають автономію у використанні медичних препаратів в надзвичайних ситуаціях.

Цей незвичний крок Китаю порушує етичні питання та питання безпеки, оскільки компанії та уряди у всьому світі змагаються за розробку вакцини, яка зупинить поширення коронавірусу.

Китайські представники охорони здоров’я заявляють, що майже знищили коронавірус, але хочуть забезпечити його неповернення.

11 вересня видання Nature опублікувало інформацію про те, що китайський уряд затвердив вакцину, засновану на аденовірусі від застуди, під назвою Ad5-nCoV, для обмеженого використання серед військовослужбовців Китаю до проведення масштабних випробувань, які б довели її ефективність.

Нагадаємо, що 16 вересня президент США Дональд Трамп заявив, що вакцина від коронавірусу в США може бути готова протягом декількох тижнів.