Кличко розповів, якою буде «ялинка незламності» на Софійській площі

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що на Софійській площі встановлять «ялинку незламності». Усі прикраси та саме дерево, яке цього року буде штучним, нададуть меценати.

«Місто не витрачатиме коштів, новорічну красуню та прикраси для неї надасть бізнес та меценати», — наголосив мер.

За його словами, ялинка буде 12 метрів у висоту. Її прикрасять енергозберігаючими гірляндами, які світитимуться від генератора. Поряд також планують встановити точки для підзарядки телефонів та інших гаджетів. Потім генератор передуть військовим. 

Оздоблена ялинка буде прикрасами минулих років. 1000 іграшок, а саме кулі синього та жовтого кольорів, а також 500 білих голубів надасть компанія «Глобал Декор».Верхівку ялинки прикрашатиме герб України.

Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, які допомагають Києву під час війни з росією.

Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів на Софійській площі цього року не передбачено.

Нагадаємо, 9 листопада на сайті Київради набрала необхідну кількість підписів для розгляду петиція щодо недоречності встановлення новорічної ялинки. Після її розгляду профільна комісія міськради вирішила, що долю ялинки вирішать після консультацій з військовими і, якщо її встановлюватимуть, то виключно за рахунок меценатів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві на 19 станціях метро можна зарядити телефони — Кличко