КМДА не давала дозволу на демонтаж 200-річної садиби на Подолі

У Києві на Подолі, на вулиці Ярославській, 13-Б, забудовник зніс 200-річну садибу.

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що влада не давала жодних дозволів чи погоджень.

Кличко наголосив, що ініціює розірвання договору оренди (від 2009 року) із приватним власником. Також міська влада столиці звернеться до поліції, аби вони перевірили законність дій власника.

Крім цього, Київська міська рада збирається заборонити реконструкцію та інші дії із будівлями, яким більше 100 років (незалежно від того, внесений цей будинок в реєстр чи ні), — без висновків містобудівної ради.

Нагадаємо, що у Києві під ранок 10 серпня забудовник зніс 200-річну садибу. Представники Департаменту благоустрою заявляли, що у будівельників немає дозволів на демонтаж. Столичні активісти повідомляли, що на місці садиби збираються звести «клубний дім» на замовлення Сергія Боярчукова з юридичної компанії «Алєксєєв, Боярчуков та партнери».

Садибу на Подолі звели після Великої пожежі 1811 року, вона є зразком першої забудови району. Будинок датується орієнтовно першою половиною ХІХ століття. Будівлю звели на камʼяному цоколі через часті повені на Подолі, вона є унікальним зразком київської житлової деревʼяної забудови. З 1882 року садиба належала міщанину Харичкову, з 1898 року — сімʼї Єфросинії Кравченко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві на щит «Батьківщини-матері» підняли український герб