КНДР відправила до рф делегацію своїх «елітних військових» — Reuters

Північна Корея відправила до росії делегацію своїх елітних військових. Це перший візит північнокорейських солдатів до рф після угоди москви та Пхеньяна про співпрацю.

Про це повідомило північнокорейське інформагентство KCNA, передає Reuters.

Зазначається, що делегацію очолив Кім Гем Чоль — ректор Військового університету імені Кім Ір Сена. Про мету візиту та куди саме приїхали військові не повідомляється.

Видання пише, що ця подія знаменує собою останній візит представників Північної Кореї до росії, оскільки за останній рік вони обмінялися рекордною кількістю високопосадовців, включно з червневим візитом самопроголошеного президента рф володимира путіна до Пхеньяну.

Нагадаємо, раніше південнокорейський телеканал TV Chosun, покликаючись на власні джерела, заявив, що Північна Корея в межах угоди з росією про «автоматичну військову допомогу» відправить свої інженерні війська на тимчасово окуповані території Донецької області.

Зазначалося, що вони можуть прибути на окуповану Донеччину вже в липні. Там вони, зокрема, мали б допомагати у проєктах із відбудови Донецька, який нібито сильно постраждав унаслідок бойових дій. А втім, у Пентагоні заявили, що не бачать підтверджень того, що КНДР відправила своїх солдатів на війну проти України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

КНДР відправила росії 5 млн снарядів та десятки балістичних ракет — Південна Корея