Коболєв став радником президента Молдови Маї Санду

Колишній голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв став радником президента Молдови Маї Санду. Про це він повідомив 6 жовтня на засіданні Вищого антикорупційного суду, який розглядав продовження йому запобіжного заходу, пише Економічна правда.

«Я є радником президента Молдови, я допомагаю цій країні завершити процес аудиту боргів перед Газпромом», - сказав Коболєв на суді.

Це оголошення експосадовець зробив у зв'язку з клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури продовжити запобіжний захід. 

«Ці обов'язки (у межах обраного запобіжного заходу, — ред.) відносно сильно шкодять моїм можливостям як працювати, так і виконувати завдання, які важливі для забезпечення енергетичної безпеки України та деяких країн Європи. Прошу суд клопотання відхилити», — заявив Коболєв.

Проте врешті суд підтримав пропозицію прокурора і продовжив Коболєву запобіжний захід на один місяць. Він зобов'язаний прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді та суду; повідомляти детективу, прокурору про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду; здати на зберігання до Державної міграційної служби України всі свої паспорти для виїзду за кордон.

Нагадаємо, у січні САП і НАБУ повідомили Коболєву про підозру у зловживанні службовим становищем під час забезпечення собі за перемогу компанії в Стокгольмському арбітражі з російським Газпромом виплати премій на 229 млн грн. На думку слідства, ця сума значно перевищує нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 млн грн).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський замінив командувач Сил тероборони ЗСУ