Колаборанти на Запоріжжі теж мріють про приєднання до росії

Окупати оголосили про плани приєднати Запорізьку область до складу росії. Про це заявив місцевий колаборант Володимир Рогов, якого ворожі пропагандисти називають «членом головної ради військово-цивільної адміністрації».

«Майбутнє у Запорізькій області може бути тільки одне — вона має бути у складі росії, має стати повноцінним суб'єктом російської федерації. Нам не потрібні сірі зони, не потрібна Запорізька народна республіка», — цитують його слова російські держЗМІ.

Колаборант додав, що розпочнуть приєднання області до рф «після повного звільнення від українських націоналістів».

Також Рогов повідомив, що на окупованій частині Запоріжжя ввели бівалютну зону — поряд з гривнею ввели в обіг рубль.

Крім того, під час спілкування з кремлівськими ЗМІ він повторив популярні серед колаборантів марення про повернення до часів Російської імперії. Зокрема, сказав, що на окупованих територіях ввели герб зразка 1811 року, а на номерних знаках автомобілів почали ставити позначку TVR — скорочення від Таврійської губернії.

Володимир Рогов — у минулому соратник Олега Царьова та один із організаторів «антимайдану» у Запоріжжі. У вересні 2014-го в процесі обміну полоненими він опинився в росії, де став частим гостем на телеканалах. На Запоріжжя він повернувся разом з окупаційними військами у березні 2022 року.

Нагадаємо, раніше про плани приєднатися до рф заявили херсонські колаборанти. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Полювання відкрито»: Генштаб показав листівки партизан в окупованих містах (фото)