Колишня дружина правителя Дубая відсудила в нього $730 млн після розлучення
Getty Images

Принцеса Хайя Бінт аль-Хусейн відсудила у свого колишнього чоловіка Мохаммеда ібн Рашида аль-Мактума, прем’єр-міністра Об’єднаних Арабських Еміратів, $730 млн.

Високий суд Великобританії присудив разову виплату на суму $333 млн 47-річній донці колишнього короля Йорданії, яка була однією з шести дружин правителя Дубаю, повідомляє ВВС.

Судове рішення також надає принцесі суми для утримання двох об’єктів нерухомості, безпеку, утримання няні та медсестри, броньовані автомобілі та догляд за домашніми тваринами. Діти Хайї отримуватимуть виплати по $7,4 млн кожен щорічно, поки не стануть повнолітніми. Це забезпечать гарантією на $384 млн у банку.

Історія розлучення прем'єр-міністра ОАЕ та його дружини тягнеться з 2019 року. Тоді принцеса Хайя втекла з Дубая зі своїми дітьми, заявивши, що боїться за своє життя.

72-річний шейх опублікував вірш з назвою «Ти жила, ти померла», який, як багато хто вважав, був погрозою принцесі, що мала роман зі своїм охоронцем з британської армії. Після втечі до Великобританії принцеса продовжувала отримувати погрози та боялася, що її дітей можуть викрасти.

Суд встановив, що шейх Мохаммед незаконно зламав мобільні телефони своєї ексдружини, її охоронців та команди юристів. Судді вирішили, що для дітей існує постійна небезпека від їхнього ж батька, тому присудили велетенські витрати на охорону.

Раніше шейх Мохаммед вже підозрювався у викраденні своєї доньки Латіфи, яка намагалася втекти з країни.

Наспівав на пів мільярда! Брюс Спрінгстін продав права на свої пісні за $500 млн (відео)