Комендантської години уряд не планує — Разумков
Getty Images

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, коли в Україні можуть ввести комендантську годину. Про це він сказав у програмі «Україна з Тиграном Мартиросяном» на каналі «Україна 24».

«З комендантською годиною ситуація досить непроста. Я б не хотів, щоб це сталося, об’єктивно. Для введення комендантської години потрібно оголошувати надзвичайний стан. Це відбувається за указом президента. Після цього — засідання Ради, це досить непростий процес. Мені б дуже не хотілося, щоб навіть у зв’язку з COVID-19 ми були змушені піти на такий захід», — сказав Разумков .

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24», що вводити комендантську годину в Україні через карантинні обмеження не планують.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану», у разі введення надзвичайного стану влада має право вводити комендантську годину.

У німецькому місті Гамбург з 2 квітня діє нічна комендантська година, з 21:00 вечора до 5:00 ранку.

У Туреччині така сама комендантська година діє по всій країни на вихідних.

У 21 області України та у Києві перевищено показник госпіталізацій хворих через COVID-19. «Червоних» зон за поширенням коронавірусу нині 11.

Від сьогодні Київ пішов на локдаун, закрили усі школи і дитсадочки. Увесь громадський транспорт, у тому числі метро, працював за спецперепустками. Усього обіцяли видати близько 400 тис. дозволів користуватися транспортом під час посиленного карантину. 

Корки на дорогах, порожнє метро і таксі в 2-3 рази дорожче — в Києві почався локдаун