МОЗ збільшило кількість «червоних» областей до 11
Львівська міська рада

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) розширило «червону» зону карантину до 11 регіонів. Від 29 березня до переліку областей з найсуворішими карантинними заходами додали Чернігівську.

Загалом, за даними МОЗ, у «червоній» зоні карантину знаходяться Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська області.

«Помаранчевими» залишаються Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорозька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Черкаська області.

Єдиним «жовтим» регіоном залишається Херсонська область.

Міністерство охорони здоров’я протягом 27 березня вдруге оновило показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19. Нині до «червоних» віднесли 10 регіонів, а не 13, як було зранку. У новому переліку зі списку «червоних» зникли Рівненська, Черкаська та Чернігівська області, їх тепер віднесено до «помаранчевих».

Водночас міська влада Львова порушує питання про закриття дитячих садочків та припинення руху громадського транспорту через погіршення епідеміологічної ситуації попри введений локдаун.

«Попри локдаун, динаміка не спадає, навпаки, є ріст. Тому наразі ніякого послаблення карантину не буде. Сьогодні на штабі будемо обговорювати питання посилення карантину», — заявив Андрій Садовий, львівський міський голова.

Посилений карантин у Львові запровадили 19 березня на 10 днів до 28 березня.

Можемо закрити всю країну. Секретар РНБО допустив національний локдаун