Комітет ВР не розглянув можливе «кнопкодавство» під час голосування за Шкарлета
УНІАН

Комітет з питань регламенту та депутатської етики відмовився розглядати можливе «кнопкодавство» під час голосування за призначення міністром освіти й науки Сергія Шкарлета. Саме тому фракція «Голос» подасть заяву до правоохоронних органів щодо порушення законодавства за неперсональне голосування.

Про це повідомила нардеп від «Голосу» Інна Совсун у Facebook.

«Я розумію позицію ОПЗЖ, вони захищають своїх кнопкодавів. Частина Слуг Народу заявили, що для них це витрачання часу, і у них є важливіші справи. Непогано, чи не так? Дійсно, навіщо членам Комітету з питань Регламенту та депутатської етики розглядати порушення Регламенту та депутатської етики?» — наголосила держслужбовиця (Орфографія та пунктуація автора збережені).

 

Погані новини. Комітет з питань Регламенту та депутатської етики відмовився розглядати матеріали, що свідчать про...

Posted by Inna Sovsun on Thursday, December 24, 2020

Передісторія

Раніше у «Голосі» заявили, що за вже голову відомства «кнопкодавили» деякі нардепи «ОПЗЖ». Chas News повідомляв, що Комітет ВР не підтримав призначення Шкарлета міністром освіти.

Напередодні ЄС попередив Шкарлета, що зміна структури Міносвіти — це спроба зруйнувати реформування відомства.

18 грудня спікер парламенту Дмитро Разумков доручив Регламентному комітету Верховної Ради перевірити можливе «кнопкодавство» під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки.

У ВР зареєстрували проєкт постанови про звільнення Шкарлета