Комітет ВР підтримав законопроєкт Зеленського про ліквідацію ОАСК
УНІАН

Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендує включити до порядку денного сесії парламенту президентський законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це стало відомо під час засідання комітету.

За включення законопроєкту «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду» до порядку денного сесії ВР проголосували десять членів комітету, троє висловилися проти, один утримався.

Посли G7 підтримали ліквідацію ОАСК Зеленським

Комітет рекомендує включити до порядку денного сесії й пов'язаний з документом законопроєкт «Про внесення зміни до розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про судоустрій і статус суддів». За це рішення проголосували також десять членів комітету, один висловився проти, двоє утрималися.

Напередодні президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт стосовно ліквідації Окружного адміністративного суду Києва.

Суддів ОАСК, до доброчесності яких не виникає питань, переведуть до іншого суду. Якщо ж ввони не захочуть, то їх звільнять. Замість ОАСК пропонують створити Київський міський окружний адміністративний суд.

Новому правопису бути. Апеляційний суд скасував рішення ОАСК, який раніше визнав постанову Кабміну неправомірною