Компанія Google додала функцію розпізнавання мелодії за мугиканням

Компанія Google додала до свого пошуковика нову функцію. Відтепер він вміє розпізнавати пісню за насвистуванням або мугиканням користувача. Це стане в нагоді, коли в голові засіла мелодія, а ви не можете згадати, звідки вона.

Функція доступна в останніх версіях мобільних додатків Google на Android та iOS, а також в Google Assistant, пише The Verge. 

Працює це так. Ви насвистуєте чи мугикаєте мотив. Google розпізнає і пропонує результати на основі того, наскільки ймовірним є збіг. Після чого можна натиснути на варіанти, щоби прослухати.

В компанії Google пояснюють, що функція працює на основі моделі машинного навчання, яка перетворює звук у послідовність чисел. В такому вигляді мелодію можна порівняти з існуючими піснями. Фахівці Google кажуть, що тренують ці моделі з «різноманітних джерел, включаючи людей, що співають, свистять чи мугикають, а також студійні записи», видаляючи інструменти та якість голосу, щоб зосередитись саме на цій числовій послідовності. Тому розпізнавання, мовляв, має працювати незалежно від того, абсолютний слух у користувача чи йому на вухо наступив ведмідь.

В той же час, Google уточнює, що нова функція працює поки що англійською на IOS та більш ніж 20 мовами на Android. Іхній перелік розширюватимуть.

Редакція Сhas News спробувала протестувати нову функцію. Перше враження: треба мугикати досить довго — близько 20 секунд. І розпізнавання спрацьовує, м’яко кажучи, не завжди. Так, з п’яти спроб намугикати імперський марш з «Зоряних війн» вдалою виявилась лише одна.

Зазначимо, що такий спосіб пошуку мелодії не є оригінальним. В інтернеті пропонують безліч сервісів пошуку за наспівуванням, насвистуванням чи відбиванням ритму.

Раніше ми писали, що компанія Google припинила продавати музику через Google Play.

Робот-дельфін зможе замінити тварин у неволі