«КПРС будувати не дамо». У «Голосі» керівництво лякає депутатів позбавленням мандату

Надеп від партії «Голос» Олександра Устінова повідомила, що місцевим депутатам від політсили дзвонить керівництво фракції та партії. Вони нібито натяками погрожують, що восени заберуть мандати за допомогою імперативного мандату.

Причина таких розмов — підтримка опозиційного крила фракції, яке виступає за демократизацію управління у партії.

«Заберуть мандат не за корупційні оборутки, чи підігрування Росії, а за те, що публічно вимагають демократії! Прозорих виборів керівника, демократизації статуту» — пише обраниця на Facebook.

На жаль, керівництво ні партії, ні фракції так і не зрозуміло, що більшість людей в партії — це ціннісні люди, яки йшли не за «депутатською корочкою» і миритися з несправедливістю і тим, що зараз відбувається у партії, не будуть. «Послушаніє» вождю — це не «Голос», і КПРС у нас тут будувати не дамо. Іспанський сором

Разом із тим Устінова не уточнила, про депутатів яких саме місцевих рад йдеться.

Передісторія

Нині головою партії «Голос» є Кіра Рудик. Головою фракції — Ярослав Железняк.

Раніше 10 нардепів фракції «Голос» підписали спільну заяву, в якому закликають ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.

Як ми писали раніше, 22 березня політрада «Голосу» попередила низку нардепів про виключення після голосування за законопроєкт №5133, який «наносить суттєву шкоду репутації та політичним інтересам партії».

Політрада попередила, що у разі повторення такий дій нардепів виженуть з партії, а також звернулася до Контрольно-ревізійної комісії «Голосу», аби та перевірила ознаки чи факти «політичної корупції».

На це партія опублікувала заяву, в якій пише про «порушення партійної та фракційної дисципліни» під час голосування низкою нардепів за провладний законопроєкт.

Голосний скандал. Чому проєвропейська партія іде на дно