Кравчук назвав умови для досягнення миру на Донбасі та його реінтеграції
УНІАН

Очільник української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі (ТКГ) Леонід Кравчук заявив, що для досягнення миру в регіоні необхідно ухвалити пакет законів щодо його реінтеграції.

Про це політик розповів в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Це величезний масив документів, який включає в себе період війни, після війни і період включення непідконтрольних територій в систему української влади», — наголосив Кравчук.

Очільник української делегації в ТКГ каже, що питання реінтеграції Донбасу є комплексним і має включати в себе припинення війни, проведення виборів на непідконтрольних територіях, формування виконавчої влади на непідконтрольних територіях та ухвалення пакету законів економічного характеру.

В інтервю виданню «Дзеркало тижня» міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков сказав, що повноцінна реінтеграція нині окупованих територій назад до складу України триватиме щонайменше 25 років.

«Так, я продовжую стверджувати, що повноцінна реінтеграція — це мінімум 25 років, мінімум одне покоління. Це моє переконання», — говорить віцепрем'єр-міністр.

Водночас чиновник наголосив, що на окупованих територіях в головах наразі — пропагований РФ Радянський Союз, де домінувала Росія і росіяни як титульна нація.

Раніше ми писали, що Леонід Кравчук анонсував створення ради «господарників» з Донбасу в межах ТКГ.

Дипломатичний скандал. Росія несанкціоновано записувала аудіо та відео на ТКГ