Кравчук анонсував створення ради «господарників» з Донбасу в межах ТКГ (відео)
УНІАН

Очільник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук анонсував створення «ради людей» Донбасу для допомоги в мирних переговорах.

Про це він повідомив в ефірі каналу «Україна 24».

До такої «ради» увійдуть уродженці Донбасу та «господарники», які все життя там пропрацювали, каже Кравчук.

«Є люди, які не народилися на Донбасі, але все життя там працювали. Вони займали там дуже важливі позиції організаційні, політичні, господарські. Тобто їх там добре знають, а вони добре знають Донбас. Я ще раз хочу сказати, ми думаємо над тим, як створити раду людей. Не одного взяти члена делегації України в ТКГ, а зібрати раду людей, які будуть допомагати збирати можливості, думки, пропозиції», — наголосив політик.

Нагадуємо, 29 вересня Вітольд Фокін під час засідання комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування заявив, що не бачив доказів війни Росії проти України. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що слова Фокіна останніх тижнів завдають колосальної шкоди країні та викликають гнів українців. 

30 вересня президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі у ТКГ. Цим документом гарант вивів Вітольда Фокіна з ТКГ та звільнив від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.

Раніше народні депутати фракції «Голос» звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням відкликати першого заступника голови української делегації у ТКГ Вітольда Фокіна.

Дипломатичний скандал. Росія несанкціоновано записувала аудіо та відео на ТКГ