Зеленський після чергового скандалу звільнив Вітольда Фокіна

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом гарант вивів Вітольда Фокіна зі складу делегації України в ТКГ та звільнив від виконання обов'язків першого заступника глави делегації.

Про це повідомляє Офіс президента України. 

 

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній...

Posted by Офіс Президента України on Wednesday, September 30, 2020

Нагадуємо, 29 вересня Вітольд Фокін під час засідання комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування заявив, що не бачив доказів війни Росії проти України. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що слова Фокіна останніх тижнів завдають колосальної шкоди країні та викликають гнів українців.

Раніше народні депутати фракції «Голос» звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням відкликати першого заступника голови української делегації у ТКГ Вітольда Фокіна.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Роман Лозинський на своїй Facebook-сторінці. «Фокіну пора «на вихід»! Ми з депутатами «Голосу» ініціюємо вихід Фокіна з ТКГ. Вітольд Фокін вже давно не боїться називати бойовиків так званих Д/ЛНР «повстанцями», виступає за загальну амністію, за особливий статус не тільки ОРДЛО — але і всього Донбасу, а також за створення «міжнародного тимчасового уряду» на суверенній території України. Подібні заяви є неприйнятними та шкідницькими», — зазначив Лозинський.

 

Фокіну пора «на вихід!» Ми з депутатами «Голосу» ініціюємо вихід Фокіна з ТКГ! Вітольд Фокін вже давно не боїться...

Posted by Roman Lozynskyi on Tuesday, September 22, 2020

Раніше Сhas News розповідав про онуку Фокіна, яка повернула дідуся у велику політику.