Вітольд Фокін прийшов до ВР, аби пояснити свої висловлювання. І знову наговорив зайвого

Вітольд Фокін тільки-но вибачався за те, що наговорив раніше, але знову вскочив у халепу. Перший заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання на Донбасі заявив у стінах Верховної Ради: не бачить доказів того, що Україна воює з Росією. Хоча аж у 2015 році Верховна Рада визнала Росію державою-агресором.

Найцікавіше, що Фокін прибув на засідання парламентського комітету з державного будівництва якраз дати пояснення стосовно своїх неоднозначних заяв. Зокрема, про необхідність амністувати бойовиків. Раніше він вже публічно перепросив за те, що назвав їх «повстанцями».

Але тут знову «зірвався». 87-річний Вітольд Павлович заявив: «Я не політик. Зробити якесь визначення цього я не можу. Бо жодного підтвердження того, що там війна між Україною та Росією, поки що не бачив».

Тут би замислитись, хто тоді експрем'єр України, якщо не політик. Але Фокін не дає на це часу, бо далі виходить ще цікавіше. За його даними, проти України воюють тільки «проросійські найманці з майже 30 країн світу», цитує Фокіна Громадське. Це притому, що ЗМІ неодноразово оприлюднювали докази присутності на Донбасі саме російських військових.

Раніше Сhas News розповідав про онуку Фокіна, яка повернула дідуся у велику політику.