Креативний директор Ігор в Токіо пішов у відставку після ідеї зробити з «плюс-сайз» актриси «олімпійську свиню»

Виконавчий креативний директор церемоній відкриття і закриття Олімпійських ігор в Токіо Хіроші Сасакі пішов у відставку після того, як втрапив у скандал через свою надто креативну ідею.

В робочому чаті Сасакі запропонував відому японську актрису і модельєра Наомі Ватанабе одягти для церемонії відкриття «олімпійською свинкою», тобто Olympig , що обігрує слова «Олімпіада» і «свиня».

Враховуючи, що Ватанабе має «плюс-сайз» розміри, вийшов скандал.

Наомі Ватанабе

Наомі Ватанабе

«Я часто жартую. Я думав, що ідея з Ватанабе у милому рожевому костюмі і висунутим язиком зробить її чарівною, але колеги одразу обурились», — розповів Сасакі.

Скандал потрапив у ЗМІ. Сасакі вибачився, але все-таки подав у відставку.

«Це був дуже недоречний вираз з мого боку. Я щиро прошу пробачення У Ватанабе і людей, які відчули дискомфорт через це», — сказав Сасакі.

Хіроші Сасакі

Місяць тому, у лютому, також через скандал залишив свою посаду голова Оргкомітету Ігор Йосіро Морі.

83-річний функціонер на засіданні опікунської ради Ігор зазначив, що «засідання за участі великої кількості жінок тривають довше». І пояснив: жінки, мовляв, коли бачать, що хтось піднімає руку, вважають за потрібне також обов’язково висловитись.

Місце Морі заняла жінка — Сейко Хасімото.

Після скандалу з Olympig і Сасакі вона заявила, що шокована висловлюванням, яке дозволив собі креативний директор.

«Переглядаючи статтю в тижневику, я була шокована. Слова були недоречними. Коли я стала президентом Оргкомітету Ігор, я зробила гендерну рівність однією з наших ключових ініціатив для відновлення загальної довіри. Пан Сасакі повідомив мене про свій намір піти у відставку. Він пояснив факти, висловив жаль, повторив свої вибачення. Я серйозно поставилася до рішення пана Сасакі і прийняла його відставку», — цитує Хасімото сайт Ігор.

Томаса Баха переобрали президентом МОК ще на чотири роки