Курсант, який вижив в авіакатастрофі Ан-26, розказав про пережиту трагедію

20-річний курсант В'ячеслав Злочевський, який єдиний серед 27 людей вижив у катастрофі військового літака Ан-26, розповів, що пам’ятає про трагедію.

Про це повідомляє Суспільне Харків.

26 вересня курсанта відвідали президент Володимир Зеленський та голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

«Хлопець розповів, що відбувалося. Ми його не навантажували запитаннями, просто запитали, чим ми можемо допомогти. Сказав, що все відбувалося, як в комп’ютерний грі, що він, коли отямився, побачив, як горить його товариш, і він допомагав фактично гасити полум’я на цьому хлопці, який перебував вчора в лікарні. І, на жаль, сьогодні помер», — розповів Кучер.

Голова Харківської ОДА наголошує, що Злочевський не вистрибував з літака, а вижив під час падіння всередині.

«Він всього не пам’ятає, він втратив на певному етапі свідомість. Після того, як він прийшов в себе, він покинув уламки літака, наскільки нам зараз зрозуміло, і почав гасити полум’я на своєму колезі», — зазначив Кучер.

Зеленський також прокоментував зустріч із В'ячеславом Злочевським на своїй Facebook-сторінці та побажав швидше оговтатися від «тієї страшної ночі».

 

20-річний В'ячеслав Золочевський народився в сорочці. Сьогодні він фактично святкує другий день народження. Вночі В'...

Posted by Володимир Зеленський on Saturday, September 26, 2020

На борту літака Ан-26 перебував і курсант Олександр Скочков. Він був сином штурмана Іл-76, який бойовики збили над Луганськом.

Батько хлопця, Ігор Скочков, служив штурманом авіаційної ескадрильї 25-ї гвардійської військово-транспортної авіаційної бригади ЗСУ. Він загинув 14 червня 2014 року в результаті катастрофи, коли літак збили бойовики над Луганськом. Про це повідомляє Телеграм-канал «Харьков 1654».

Після авіакатастрофи Зеленський вимагає інформацію про стан усієї військової техніки Збройних сил України, передає пресслужба гаранта.

Наразі на місці катастрофи літака під Харковом розгорнуто пункт психологічної допомоги для родичів загиблих. Про це під час позачергового засідання Уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Також держслужбовець запевнив, що сім'ям загиблих у катастрофі військового літака біля Чугуєва виплатять понад 1,5 млн грн.

 

Кабінет Міністрів України ухвалив низку рішень щодо розслідування трагедії на Харківщині, пов’язаної з падінням АН-26Ш....

Posted by Кабінет Міністрів України on Saturday, September 26, 2020

Нагадуємо, 25 вересня близько 20:45 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва розбився військовий літак Ан-26 з 27 людьми на борту, коли заходив на посадку. Після аварії літак загорівся: пожежу загасили о 21:55.

На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Наразі пошукову операцію завершено. Знайдені тіла всіх загиблих унаслідок авіакатастрофи військового літака Ан-26. Із 27 людей, які були на борту, вижив тільки один курсант. Він перебуває зараз у лікарні, інформує ДСНС. Ще один із курсантів, якому вдалося врятуватися під час падіння літака Ан-26, помер у лікарні.