Лавров пожалівся, що Україна на переговорах змінила свої пропозиції

Глава МЗС рф Сергій лавров пожалівся, що українська делегація змінила свої зустрічні вимоги на переговорах. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, давров стверджує, що 6 квітня Київ надіслав новий проєкт договору про гарантії безпеки, який відрізняється від «стамбульського варіанту». За його словами, раніше в тексті говорилося, що гарантії не поширюються на тимчасово окуповані Крим та Севастополь, а тепер замість цього пункту «пропонуються розмиті формулювання про якийсь «ефективний контроль» станом на 23 лютого».

Також лавров пожалівся, що Київ змінив свою позицію стосовно умов проведення на території України військових навчань. Раніше передбачалося, що проводити їх із залученням іноземних контингентів можливо за годи усіх країн-гарантів, включаючи Росію.

«В отриманому учора проєкті договору це недвозначне положення змінено. Тепер мова йде о можливості проводити навчання за згоди більшості країн-гарантів без будь-якої згадки про росію», — сказав лавров.

Також глава МЗС рф назвав «неприянятною» пропозицію української делегації винести обговорення питання ОРДЛО та Криму на зустрів Володимира Зеленського та Володимира путіна.

В результаті лавров поскаржився, що українська делегація начебто затягує проведення переговорів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Переговори у Стамбулі принесли результати, але їх дуже спритно використали для піару Лавров та його люди