Лавров звинуватив Захід у відсутності етичних норм та навичок дипломатії

Представник російської влади вперше прокоментував висновок журналістського розслідування щодо отруєння Олексія Навального.

Розслідування провели Bellingcat, The Insider, Der Spiegel і CNN. Вони дійшли висновку, що замах на російського опозиціонера вчинила в Томську група з восьми оперативників ФСБ з секретного підрозділу. Розслідувачі опублікували імена і фото всіх, хто, на їхню думку, намагався вбити Навального. Їх встановили за допомогою даних білінгу стільникових телефонів.

Після оприлюднення результатів розслідування російські посадовці кілька днів нічого не коментували, а речник Кремля навіть скасував кілька підходів до преси, пише ВВС.

Перший коментар дав у середу, 16 грудня, глава МЗС Росії Сергій Лавров. Про справу Навального його запитали під час візиту до Загреба.

«Ми вже звикли до того, що США, та й інші західні країни, просто оголошують в ЗМІ про чергові звинувачення на адресу Росії. Чи то хакери, чи якась сенсація про подвійне і навіть потрійне отруєння Навального. Всі ці новини дивно читати, але манера, в якій ці новини подаються, свідчить лише про одне: що у наших західних партнерів відсутні будь-які етичні норми і навички нормальної дипломатичної роботи. Є небажання виконувати міжнародно-правові норми, коли мова йде про встановлення фактів»,  заявив Лавров.

Друга доза «Новачка». Навального намагалися повторно отруїти — ЗМІ