Лідери країн ЄС пообіцяли захищати права ЛГБТ на тлі ухвалення скандального закону в Угорщині
PIxabay

Ангела Меркель, Еммануель Макрон та ще 14 лідерів країн Євросоюзу підписали спільне послання. В ньому вони обіцяють продовжити боротьбу з дискримінацією сексуальних меншин.

Цю заяву очільники держав зробили на фоні подій в Угорщині. Там ухвалили закон, який обмежує молоді доступ до інформації про ЛГБТ та зміну статі, повідомляє The Guardian.

Влада заявляє, що норма спрямована на захист дітей, але правозахисники та комісар Ради Європи з прав людини вважають ці аргументи «брехливими». Урсула фон дер Ляєн, президент Єврокомісії, назвала закон «ганьбою».

У листі Угорщину прямо не згадують, але невдовзі має відбутися саміт ЄС в Брюсселі, тому час могли обрати не випадково.

 «Ми повинні продовжувати боротьбу з дискримінацією щодо ЛГБТ-спільноти і знову підтверджуємо, що захищаємо її фундаментальні права»,  підкреслюють у листі.

Угорський закон про ЛГБТ

15 червня депутати Угорщини проголосували за закон, який обмежує молоді доступ до інформації про гомосексуальність та трансгендерних людей.

Нові правила забороняють дітям та молоді доступ до книжок, фільмів та інших носіїв інформації, які показують відмінні від гетеросексульної види сексуальності. Також заборонили всі види реклами, в яких є гомосексуальні або трансгендерні люди.

Закон викликав бурхливі протести в Угорщині та осуд з боку правозахисників, активістів та представників Євросоюзу.

Ватикан виступає проти нового італійського закону про гомофобію