Лікарі Олександрівської лікарні не поспішають вакцинуватися від СOVID-19

Лише двоє із 24 працівників реанімаційного відділення Олександрівської клінічної лікарні у Києві погодилися на вакцинування проти COVID-19. 

Про це повідомив завідувач відділення Олексій Куценко.

Він став одним з перших, хто у четвер, 25 лютого, вакцинувався від коронавірусу в столиці.

«Зі всього мого відділення, де є 24 співробітники, тільки двоє погодилися на вакцинацію — я та одна медсестра. Думаю, що після нашого вакцинування кількість людей, які захочуть щепитися, буде набагато більшою», — сказав Куценко.

Небажання своїх підлеглих робити щеплення проти COVID-19 заввідділення пояснює тим, що 90% цих медичних працівників вже перехворіли на COVID-19 в різних формах. 

Серед фахівців неодноразово лунала думка про те, що тим, хто перехворів на COVID протягом останнього часу, вакцинація не потрібна.

Сам Куценко також переніс коронавірус, але при цьому вирішив вакцинуватися.

«Я перехворів на COVID-19 у листопаді 2020 року. У мене був невисокий титр (рівень антитіл — Прим. ред.) — 2,3, а зараз — близько 1. Тому я навіть не думав не вакцинуватися, і чекав на цю вакцину», — пояснив лікар.

Олександрівська клінічна лікарня є опорною у лікуванні коронавірусу в Києві. Саме сюди направляли перших інфікованих.

Як повідомляв Сhas News, перша партія вакцини від COVID-19 надійшла в Україну напередодні, 24 лютого. В цей день почалося вакцинування у регіонах країни.

25 лютого перші щеплення зробили у Києві. Усього столиця отримала 42 600 доз вакцини Covishield виробника Oxford-AstraZeneca. Цього вистачить, щоб вакцинувати 21 300 осіб.

Чужими коліться і свої робити не баріться. Чи є перспективи у вітчизняного виробництва вакцин?