Ліван повністю залишився без електроенергії. Чому це сталося?
Getty Images

Електростанції державної електроенергетичної компанії Лівану (EDL) припинили роботу через протестувальників, які штурмували ключову підстанцію та зіпсували електрообладнання.

Про це повідомляє AFP із посиланням на заяву EDL.

Постачальнику довелося припинити подачу електрики після того, як на розподільну станцію в Арамуні на північ від Бейрута напередодні спробували проникнути протестувальники, щоб пошкодити техніку, яка там була.

Акція була спрямована проти регулярних перебоїв в електропостачанні.

Перебої з електрикою пов’язані з фінансовою кризою у Лівані та зі складнощами з імпортом нафти, необхідної для вироблення електроенегії.

Це не перший блекаут у країні. У жовтні 2021 року на якийсь час було зупинено роботу двох найбільших ліванських електростанцій — Аль-Захрані та Дейр-Аммар, що призвело до повного відключення державної електромережі. Електропостачання тоді відновили лише через добу.

Ліван через фінансово-економічну кризу понад шість місяців не в змозі забезпечити паливом електростанції, у зв’язку з чим практично всі мешканці залишаються без електропостачання до 20−22 годин на день.

У країні також відчувається нестача бензину, ліків та навіть питної води.

Раніше гендиректор ДТЕК розповів, чи загрожують Україні віялові відключення через брак енергоресурсів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Без їжі та електрики. У Штатах поїзд майже на два дні застряг в дорозі через снігову бурю