Луческу в «Динамо» вже побив рекорд Лобановського

Перемога в першому матчі плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів над бельгійським «Гентом» (2:1 у гостях) стала двічі знаковою для київського «Динамо».

По-перше, це ювілейна сота перемога «Динамо» в матчах Кубка/Ліги чемпіонів. Кияни стали 13-ю командою в історії і першою зі Східної Європи, що досягла цієї позначки, пише sport.ua. Перша була 53 роки тому, у вересні 1967-го. З тих пір кияни найбільше вигравали матчів у найпрестижнішому турнірі Європи під орудою Валерія Лобановського (45).

І ось, по-друге, саме рекорд легендарного Лобановського був побитий в середу в Бельгії. Для нового керманича «Динамо» Мірчі Луческу матч став 136-м в єврокубках з українськими клубами. Таким чином, він на один випередив Лобановського (135). Звісно, зазначимо, що Луческу більшість цих ігор провів на чолі «Шахтаря», лише дві — з «Динамо».

Крім Луческу та Лобановського, до топ-5 тренерів українських команд в єврокубках входять Мирон Маркевич (79), Юрій Сьомін (39) та Євген Кучеревський (33).

Нагадаємо, що сьогодні, 24 вересня, в Лізі Європи свої матчі грають «Десна» (Чернігів) та «Колос» (Ковалівка). Про історію клубу з села на Київщині і поради експерта, як заробляти гроші на "сільському футболі", читайте тут.