Лукашенко заявив, що Пригожин ніколи не просив у нього гарантій безпеки

Олександр Лукашенко, самопроголошений президент Білорусі заявив, що засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин ніколи не просив у нього гарантій безпеки.

Про це Лукашенко сказав, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє «Белта».

За словами Лукашенка, він і не повинен був забезпечувати безпеку Пригожина.

Самопроголошений президент також сказав, що президент росії володимир путін не причетний до аварії літака Пригожина.

«Я не можу сказати, хто це зробив. Я не стану адвокатом навіть у свого старшого брата. Але я знаю Путіна. Це розважлива, дуже спокійна і навіть повільна людина, приймаючи рішення з інших, менш складних питань. Тому я не можу уявити, що це зробив Путін, що винен Путін. Занадто груба, непрофесійна робота, якщо вже на це пішло», — сказав Лукашенко.

І додав, що найманці приватної військової компанії «Вагнера» нібито продовжать дислокуватися в Білорусі. За його словами, в країні залишається «ядро» групи, але «хтось поїхав у відпустку, хтось взагалі вирішив жити осторонь, але телефони адреси, паролі, явки в цьому ядрі відомі».

«Протягом кількох днів усі будуть тут, до 10 тисяч людей. Нині немає необхідності їх тут тримати. Тому нікуди вони не тікають. Стільки, скільки нам треба і цьому підрозділу, вони житимуть і працюватимуть», — підсумував він.

Катастрофа літака Євгена Пригожина: що відомо

Нагадаємо, 23 серпня ввечері у Тверській області впав бізнес-джет. Пізніше у мережі почали писати про те, що він належить засновнику ПВК «Вагнера» Євгену Пригожину.

Усі 10 людей, які перебували у літаку під час падіння, загинули.

Росавіація оприлюднила список пасажирів, до якого увійшов і сам Пригожин. Факт його смерті поки що офіційно не підтвердили.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білорусь може фінансувати ПВК «Вагнер» — британська розвідка