В росії розбився літак Пригожина. У Росавіації повідомили, що ватажок «Вагнера» був у списку пасажирів (відео)

У середу ввечері у Тверській області росії впав приватний літак Embraer Legacy, який здійснював рейс Москва Санкт-Петербург.

За попередньою інформацією, серед загиблих — Євген Пригожин, ватажок ПВК «Вагнер», який нещодавно намагався вчинити щось на кшалт військового перевороту в рф.

Про падіння літака повідомили російські ЗМІ.

Місцеві жителі розповіли, що перед падінням літака чули вибухи, характерні для роботи ППО.

На відео з місця події, що з’явились в соцмережах, на небі помітні інверсійні сліди у небі. Літак падає вертикально і на землі спалахує.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика.

 

 

Російська журналістка Ксенія Собчак із посиланням на свої джерела повідомила, що впав літак Embraer, який належить Євгену Пригожину, очільнику ПВК «Вагнер», що воювала в Україні.

Повідомляється, що на борту знаходились 7 пасажирів і 3 члени екіпажу — усі вони загинули.

У Росавіації повідомили, що в списку пасажирів значиться ім'я Євгена Пригожина.

Заколот Євгена Пригожина

Увечері 23 червня Пригожин заявив, що російська армія вдарила по тилових таборах найманців та почав заколот у рф. ЗМІ повідомили про захоплення бойовиками військових обʼєктів у деяких містах, зокрема у Ростові-на-Дону та Воронежі. Пригожин запевнив, що не буде здаватися і піде на Москву.

Втім ввечері 24 червня Пригожин заявив, що розвертає свої колони, що йшли на Москву, і повертає їх в польові табори. Раніше він прийняв пропозицію Олександра Лукашенка про «зупинення руху озброєних осіб» на території росії та «подальші кроки щодо деескалації напруги».

Після невдалого перевороту Пригожин зустрічався з путіним у Кремлі, а російських офіцерів затримали і допитували через бунт ватажка ПВК «Вагнер».

Начальник української розвідки Кирило Буданов заявив, що ФСБ отримала наказ ліквідувати Євгена Пригожина через організований ним заколот.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Огляд і спростування пропаганди за 17—23 серпня