Пригожин заявив, що «вагнерівці» контролюють військові об'єкти в Ростові-на-Дону (відео)

Очільник російського угруповання найманців «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що його бійці зайняли всі військові об'єкти Ростова, зокрема аеродром.

За його словами, усі вони працюють у штатному режимі, а захоплення відбулось, щоб штурмова авіація не завдавала ударів по «вагнерівцях».

Тим часом губернатор Ростовської області закликав мешканців Ростова-на-Дону утриматися від поїздок в центр та, за можливості, взагалі не покидати свої будинки. Відеозаписи із захопленням будівель вже з'явились в мережі.

Нагадаємо контекст ситуації. Увечері 23 червня ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що російська армія вдарила по тилових таборах найманців. Після цього він сказав, що «рада командирів ПВК «Вагнер» вирішила, що «зло, яке несе військове керівництво країни, має бути зупинено». 

У Москві та багатьох інших регіонах посилено заходи безпеки, органи влади та об'єкти транспортної інфраструктури взяті під посилену охорону.

Вранці 24 червня Пригожин також заявив, що колону його бійців нібито обстріляли з вертольотів. За словами ватажка найманців, один гелікоптер був збитий.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Фсб завело справу на Пригожина за заклик до військового заколоту