Лукашенко зізнався, що давно вирішив допомагати росії у війні проти Україні

Олександр Лукашенко розповів, що ще давно визначив участь Білорусі у війні росії проти Україні. Таку заяву він зробив під час виступу з нагоди дня незалежності Білорусі.

Самопроголошений президент сказав, що Білорусь — єдина країна, яка підтримує росію у війні і пояснив таке рішення «найтіснішим союзом з російською федерацією».

«Ті, хто нам дорікають, ви що не знали, що у нас найтісніший союз із Російською Федерацією? З державою, з якою ми будуємо єдину, потужну, незалежну державу – Союзну державу. Де в союзі два незалежні народи», — намагався пояснити Лукашенко свою участь у російському вторгненні.

Він додав, що у Білорусі та росії вже створено «єдине угруповання збройних сил, фактично єдина армія».

«Ви ж це все знали, то чому нам сьогодні дорікаєте? Ми були і будемо разом із братньою Росією. Наша участь у спецоперації (російська назва війни проти України — ред.) визначена мною давно», — зізнався Лукашенко.

За його словами, білоруси «зайняли оборону від Брестської фортеці до південних кордонів для того, щоб не допустити цього удару в спину росіянам з боку натовських військ».

Напередодні Олександр Лукашенко звинуватив Україну в запуску ракет по Білорусі та заявив, що віддав наказ «взяти під приціл центри ухвалення рішень» столиць-противників Мінська.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білорусь розташувала на кордоні з Україною сім батальйонів — розвідка