Лунін зіграв за «Реал» вперше за рік і знову пропустив. Як це було (відео)
Getty Images

Український воротар Андрій Лунін вперше за рік зіграв за мадридський «Реал». Відстояти «на нуль» не зміг, але його команда все-таки перемогла клуб третього дивізіону «Алькояно» (3:1) і пройшла далі в Кубку Іспанії.

Лунін перейшов до «Реалу» у червні 2018-го, у віці 18 років. За нього заплатили €8,5 млн, контракт підписали на шість років.

Українець пограв у арендах, а свого дебюту за «Реал» дочекався лише через 2,5 роки. У січні 2021 року його випустили в матчі 1/16 фіналу Кубка Іспанії проти того ж «Алькояно». Тоді це обернулось ганьбою — титуловані мадридці програли 1:2 і вилетіли з турніру.

Весь останній рік Лунін лишався дублером основного голкіпера «Реала» — бельгійця Тібо Куртуа — і не виходив на поле. Через відсутність ігрової практики Лунін не потрапив в заявку збірної України на минулорічне Євро.

«Ліфчик» Довбика і фото Магучіх — у спортивних підсумках 2021 року

Свій шанс українець отримав в середу, 5 січня. Антураж був той самий: 1/16 фінала Кубка Іспанії, суперник — «Алькояно».

Цього разу гостям з Мадриду теж було непереливки. Суперник мало чим поступався, а завзяття в нього було побільше. Лунін пропустив у другому таймі, і рахунок зрівнявся. Втім «Реал» виграв завдяки двом рикошетам наприкінці зустрічі.

За матч український воротар здійснив три сейви, а точність його передач ногами на партнерів склала лише 26% (6/23).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Ліонель Мессі та ще троє гравців футбольного клубу «ПСЖ» заразилися коронавірусом