Львівська міськрада провела засідання сесії. Таким чином вона припинила повноваження Садового
УНІАН

24 листопада частина депутатів Львівської міської ради зібралась на перше засідання сесії. Чинний мер Львова Андрій Садовий заявив, що з точки зору закону його повноваження припинені. Очільник міста не збирається підписувати жодних документів, поки вирішиться юридична колізія.

Про це стало відомо під час засідання сесії.

«Комісія хоче завтра (24 листопада — Прим. ред) ранком скликати сесію, щоб депутати склали присягу. Це означає, що припиняються повноваження міського голови. А хто тоді має управляти містом? Виборча комісія цього не говорить, депутати міської ради розгублені, я б хотів, щоб ми вернулися до здорового глузду», — наголосив Садовий у Facebook.

 
Про рішення ТВК скликати сесію міської ради

Важливо‼️ Роз’яснюю свою позицію щодо незаконного рішення ТВК про скликання сесії міської ради

Posted by Андрій Садовий on Monday, November 23, 2020

Голова міськради каже, перший раз в історії міста стався «такий казус».

Під Львовом стався вибух у медзакладі, де лікують COVID-хворих

Перше засідання новообраної міської ради повинно було відбутися 3 грудня, але його несподівано перенесли на 24 листопада в інтересах «бізнес-угрупування КК — Козловський-Кривецький», говорить держслужбовець.

«Забігли, стоячи проголосували самі за себе... Депутатам з інших фракцій ніхто не звонив», — відреагував чиновник на перше засідання.

Фракції «ЄС», «Варти» та «Свободи» зібралися у сесійній залі Львівської ратуші. Водночас фракції «Самопомочі» та «Голосу» заявили, що не братимуть участь у засіданні сесії.

Chas News повідомляв, що львівський BookForum назвав найкращі видання 2020 року.

Харків, Дніпро, Одеса, Маріуполь, Львів: місцеві жителі змін не хочуть