Львівська облрада просить Міносвіти скасувати науковий ступінь Киви
УНІАН

Львівська обласна рада звернулася до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради та Кабміну щодо скасування рішення спеціалізованої вченої ради про присудження наукового ступеня народному депутатові «Опозиційної платформи — За життя» Іллі Киві. Депутати просять провести розслідування обставин захисту дисертації.

Львівська облрада пише у заяві, що депутати обурені повідомленням про рішення спеціалізованої вченої ради присудити науковий ступінь кандидата наук з державного управління Киві.

Обранці просять Міносвіти вжити заходів та скасувати це рішення: «Таким чином буде зупинено знущання над українською освітою!».

«Члени спеціалізованої вченої ради, які були присутніми на захисті дисертації, а також усі інші, хто брав участь у реалізації цієї афери, вкотре довели нікчемність сучасної системи освіти та необхідність її повного перезавантаження. Гнила бюрократична система, через яку необхідно пройти молодим науковцям, лише створює для них перешкоди в здобутті наукових ступенів та розвитку української науки, проте допомагає особам, які здобувають наукові ступені в особистих інтересах і жодним чином не пов’язані з наукою», — обурюються депутати.

«Демократичний євроінтегрований державний управлінський апарат». Чи має сенс новий термін від Киви?